Arrabbiata

Sugo All’Arrabbiata (arrabbiato σημαίνει θυμωμένος στα Ιταλικά) – το όνομα της σάλτσας οφείλεται στην καυτερή πιπεριά (τσίλι) και είναι μια σάλτσα για ζυμαρικά με έντονα καυτερό χαρακτήρα. Στη συνταγή θα βρούμε εκτός από τη ντομάτα, σκόρδο και μικρές κόκκινες πιπεριές (τσίλι) μαγειρεμένα σε ελαιόλαδο.
Το πιάτο σερβίρεται συνήθως με κοντά ζυμαρικά όπως οι πέννες. Για το σερβίρισμα βάζουμευν λίγο φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό στην κορυφή.
μαϊντανό στην κορυφή.

Pesto Genovese

Είναι η σάλτσα που έχει καταγωγή από τη Γένοβα της Λιγουρίας στη βόρεια Ιταλία και για το λόγο αυτό το ολόκληρο όνομα είναι “Pesto alla Genovese”. Η συνταγή της είναι απλή γιατί περιέχει μόνον τρία υλικά, σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, και σκληρό τυρί όπως το Parmigiano-Reggiano ή το Pecorino Sardo, όλα αναμεμειγμένα με ελαιόλαδο και δημιουργούν ένα σύνολο με ιδιαίτερο άρωμα που βασίζεται στον βασιλικό.

Pesto σημαίνει συνθλίβω σε μαρμάρινο γουδί με ξύλινο γουδοχέρι.

al pesto

Funghi Tartufo

Η τρούφα είναι το σώμα ενός υπόγειου μανιταριού. Η διασπορά επιτυγχάνεται μέσω fungivores, τα ζώα που τρώνε μύκητες. Σχεδόν όλες οι τρούφες είναι υπόγειες και συνήθως βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τα δέντρα.
Οι τρούφες, χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στην γαλλική, ιταλική και ελληνική κουζίνα.

Carbonara

Ζυμαρικά alla Carbonara (συνήθως σπαγγέτι, αλλά και φετουτσίνι, ριγκατόνι ή Bucatini), είναι ένα ιταλικό πιάτο ζυμαρικών με βάση τα αυγά, το τυρί (Pecorino Romano ή τυρι parmigiano reggiano), πιπέρι μπέικον (guanciale ή πανσέτα)

Napolitaine

Η σάλτσα Ναπολιτέν είναι μία βασική σάλτσα που η γεύση της διαφέρει ανάλογα με την εποχή. Για να έχουμε μία γευστική σάλτσα Ναπολιτέν θα πρέπει η ποικιλία της ντομάτας να είναι η ιδανική. Ποια είναι αυτή; Οι περισσότεροι chef προτιμούν ως κατάλληλη ποικιλία για την παρασκευή σάλτσας τη ”Roma”. Είναι οι μακρόστενες ντομάτες που είναι πιο γλυκές και με περισσότερη σάρκα. Στην Ελλάδα τις γνωρίζουμε ως ”pomodoro”. Η ντομάτα φτάνει στην κορύφωση της τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβρη, τότε λοιπόν έχει σάκχαρα, είναι πιο γλυκιά άρα και γευστική.