Η ALFRESCO δημιουργήθηκε από την μεγάλη αγάπη του Περικλή Μεγγρέλη για τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και την υπομονή της γυναίκας του Λένας μέχρι να βγει το πρώτο ζυμαρικό.
Ιστορία Εργαστηρίου
Το εργαστήριο φρέσκων ζυμαρικών MEGRELI δημιουργήθηκε το 2006. Ήταν μια ιδέα που δημιουργήθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.
Το πρώτο θέμα ήταν η απόκτηση της τεχνογνωσίας. Η απαραίτητη γνώση αποκτήθηκε κυρίως από την Ιταλία που είναι απλή καθημερινότητα η παραγωγή φρέσκων ζυμαρικών.
Το δεύτερο θέμα ήταν η τεχνική παραγωγής έτσι ώστε το αποτέλεσμα να παρέχει ποιοτικά ζυμαρικά, κυρίως ως προς την υφή της ζύμης. Η απόφαση ήταν η παραγωγή να γίνεται με μηχανές που προσομοιάζουν το πλάσιμο στο χέρι αν και αυτό μειώνει την ποσότητα παραγωγής. Θέλαμε όμως να βασιστούμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.
Το τρίτο θέμα ήταν η ποικιλία των ζυμαρικών. Αποφασίσαμε να αυξήσουμε την συνολική επένδυση προκειμένου να προσφέρουμε πλήρη γκάμα ζυμαρικών. Απλά ζυμαρικά, κοντά όπως penne αλλά και μακριά όπως pardelle, γεμιστά ζυμαρικά απλής παραγωγής όπως ravioli αλλά και πιο σύνθετα όπως tortellini και ολοκληρώσαμε τον εξοπλισμό μας για να παράγουμε gnocchi.
Το τέταρτο θέμα αφορούσε στη τεχνολογία που θα εξασφάλιζε τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των προϊόντων μας. Επενδύσαμε στην τροποποιημένη ατμόσφαιρα και σήμερα τα φρέσκα ζυμαρικά που παράγουμε έχουν ζωή τουλάχιστον 120 ημέρες στη συντήρηση του ψυγείου.
Το πέμπτο θέμα ήταν η ποιότητα των πρώτων υλών. Μετά από αρκετό χρόνο συνεχών δοκιμών βρήκαμε την καλύτερη ποικιλία σιμιγδαλιού από σκληρά άλευρα και δημιουργήσαμε την “μυστική” συνταγή της βάσης των ζυμαρικών μας.
Τα ζυμαρικά μας θα τα βρείτε στα ψυγεία των μεγάλων καταστημάτων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και σε αρκετά delicatessen καταστήματα στην Αθήνα την Μύκονο και την Πάρο, ενώ θα τα γευθείτε σε περισσότερα από εκατό εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.